Publicat per

Projecte III: PAC 5 – PechaKucha

Debat2el Projecte III: PAC 5 – PechaKucha

 1. Núria Ferrer Garcia says:

  Hola Xavier,

   

  Enhorabona pel projecte de senyalística que has fet, tan treballat. Aprofitant la tecnologia actual, has aconseguit un sistema interactiu que facilitarà a les persones que visitin la botiga els seus moviments per l’espai i la localització dels productes que cerquen. Has fet una anàlisi de tipologies d’usuari, s’ha definit una proposta de valor clara i única pel projecte i el concepte respon als objectius definits. I has detallat dels senyals que formaran part del sistema, informant del seu nombre, ubicació i característiques.

   

  Has definit una identitat gràfica pensada per l’espai, tenint en compte els colors, la tipografia i la composició. Possibles millores podrien ser incloure el logotip de la marca en el sistema per a augmentar la seva vinculació amb la identitat corporativa; incloure alternatives d’accés a la informació per a persones cegues; i pujar l’accés a la “cerca”, les novetats i l’ajuda donat que sembla que estan molt abaix i les persones s’hauran ajupir per accedir-hi o, si van en cadira de rodes, ho tindran difícil (per què no fer-les del tipus faristol com la de l’entrada?).

   

  Els materials són adequats i coherents amb el concepte però, com a millora et proposo fer servir materials més sostenibles amb el medi ambient, optant, per exemple, per a alternatives sense plàstic o PVC. Et passo un article que parla al respecte del PVC.

   

  Trobo a faltar, o almenys no ho he localitzat ni en la presentació ni en la memòria, informació sobre mides, marges i proporcions dels senyals i en la seva composició gràfica. De cara a la producció dels senyals, estaria bé facilitar aquesta informació.

   

  En la presentació hi ha un ordre clar de l’estructura dels continguts. Has fet una presentació correcta i ben explicada però, en alguna part, hi ha molt text (no dóna temps a llegir-ho tot i amés estar pel que dius). Una bona opció per a reduir text és el format de pechakucha, una presentació amb 20 diapositives durant un temps de 20 segons cadascuna, visuals (imatges, gràfics, plànols, etc) amb gens o poc text (paraules clau o una frase curta) i són el recolzament a l’explicació oral. Per últim, si passes els textos per un corrector, aquest t’indicarà quines errates s’han de corregir. Si et serveix d’idea, tot i que de vegades es pot escapar alguna cosa, a mi m’ajuda bastant escriure en un processador de textos amb el corrector de l’idioma activat (Word, OpenOffice, etc) i després passa-ho a la maquetació.

   

  RÚBRICA

   

  – Qualitat i coherència de l’argumentació del concepte: 1

  – Qualitat i coherència de la descripció del sistema: 1

  – Qualitat estètica i funcional del sistema gràfic: 1,75

  – Originalitat, innovació i eficàcia del sistema: 1,50

  – Adequació i coherència del sistema objectual: 1

  – Inclusió a nivell de sostenibilitat i respecte al medi ambient. Així com inclusió en propostes per tot tipus d’usuaris: 0

  – Ordre clar de l’estructura dels continguts i cura de la correcció ortogràfica i d’estil: 0,75

   

  Total: 7

   

  Salut,

   

  Núria Ferrer

   

Deixa un comentari